2014. december 30., kedd

Gyenis Antalné: Vendéglátási és lakáskultúőra-isme - Jelenlegi ára: 360 Ft

Gyenis Antalné: Vendéglátási és lakáskultúőra-ismeret
Sorozatcím: Mezőgazdasági Gazdasszonyképzés tankönyve
Raktári szám: A021141
ISBN: 9633560497
Kiadás éve: 1992
Kiadó: Mezőgazdasági Szaktudás Kiadó
Méret: 165*240 mm, 212 oldal
Állapot: papírkötés, fedőlapon matrica nyoma, lapélen felirat, jó
Napjainkban egyre többet hallunk a falusi vendéglátás létrehozásáról; de hogyan kezdjünk a „ kivitelezéséhez", milyen gyakorlati tanácsok segítenek bennünket, erre nehezen kapunk konkrét választ. „ A falusi vendéglátás mestersége" c. könyvecske 1934-ben jelent meg, a Magyar Királyi Balatoni Intéző Bizottság kiadásában. A témára pályázatot írtak ki; a legjobbnak Sági Ernő Miklós dolgozatát ítélték, de a mű megjelenéséhez felhasználták Gáspárdy Aladár és Irsai Szabó Tiborné gondolatait is. Ma is helytállóak és megszívlelendők a több mint fél évszázados megállapítások: „... Arra kell tehát törekednünk, hogy a külföldiek útját hozzánk irányítsuk, utazási kedvüket hazánk iránt fokozzuk, természeti szépségeink, műkincseink, gazdag múzeumaink és népszokásaink iránt kíváncsiságukat felkeltsük. Ha ezután az idegeneket sikerült hazánkba hívni, csalogatni, fogadjuk őket szeretettel és halmozzuk el őket minden figyelemmel. Velük szemben legyünk kedvesek, szolgálatra készek, nemcsak azért, mert ezt kívánja tőlünk a nemzeti becsület, a híres vendégszeretet, hanem saját érdekünk is. A vendég ugyanis nem ingyen akar nálunk lenni. Mindent jó pénzen megfizet: a lakást, az élelmet, a fáradságunkat. " A falusi vendégfogadás céljai, alapkövetelményei ma is érvényesek. A falusi vendéglátást nem szabad a „ sarki büfék" kulturálatlan, vendégszeretettől mentes, csak a gyors haszonszerzést biztosító forrásnak tekinteni. . A vendégfogadás, vendéglátás sokféle résztevékenységből áll. A jó konyha vendégcsalogató és alapvetően meghatározza a vendéglátást, a vendég marasztalását, visszatérését. A környezeti feltételek kulturált megteremtése, a lakás gondos és célszerű berendezése, az otthon használata, kényelme nemcsak a vendéglátással foglalkozók számára fontos. A vendéglátás tanácsai tehát általános érvényűek. Bízunk abban, hogy hasznos és jó célt szolgálunk a gazdaasszonyképzéssel foglalkozó oktatási intézmények tanulói számára, valamint segítséget adunk minden iskolának, ahol háziasszonyképzés folyik.
Tájékoztató:
Könyveink korlátozott darabszámúak és megtalálhatóak antikváriumunk honlapján is. Ritkán, de előfordulhat, hogy egy adott könyvet mindkét helyről egyszerre rendelik meg.
A sikertelen megrendelésről emailben tájékoztatjuk és elnézését kérjük.
Szállítás:
- személyes átvétel Győrben, Debrecenben, Pápán és Budapesten az I., IX. kerületben - költségmentes
- előreutalással futárral egységesen Gránit bank számlára 765 Ft
- átvétel Pick pack pontokon, az ország több, mint 540 Hírlapboltjában, benzinkútján - előreutalással: 700 Ft, utánvéttel: 850 Ft
- külföldre a Paypal rendszerén keresztül történő előreutalással, a postai díjszabás alapján
- Szlovákiába utánvétel: 10 kg-ként 3 euró, előreutalással szlovák OTP számlára: 10 kg-ként 2 euró 20 cent



Jelenlegi ára: 360 Ft

Az aukció vége: 2015-01-19 14:10
. Gyenis Antalné: Vendéglátási és lakáskultúőra-isme - Jelenlegi ára: 360 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése